[REPO] Een boot in de gallerij

21 mrt

Entrepot Fictief is een galerij voor beeldende kunsten geleid door Jan Colle, er worden tentoonstellingen georganiseerd. Momenteel wordt de galerij gebruikt voor de wijkprojecten in het kader van Enter. Die projecten werden door vier verschillende kunstenaars geleid die aan de slag gingen in vier verschillende wijken.

Aan de boot werd collectief gewerkt. Samen hamerden ze een vaartuig in elkaar met overschotjes hout. De plankjes werden samengebundeld als een mozaïek van paletten. In de boot zijn dus houten latten van diktes en diverse groottes verwerkt. Fijne en platte latjes vormen een enthousiast in elkaar gestoken geheel. De boot lijkt uit de wereld à la Panamarenko te komen. Hij zal nooit echt varen, hij is niet waterbestendig en hij blijft niet drijven. Maar dat geeft niks.

De naam van de boot is ‘Belgicka’ en aan de zijkant staat er ook ‘Everlasting’ op, maar dat is onmogelijk. Hij staat er namelijk niet eeuwig en varen zal hij ook nooit doen. Goede voornemens wel.

Het project is een goed voorbeeld van integratie en stimulatie van een wijk. In de tentoonstelling vond ik mijn gading. Na de tentoonstelling wordt de boot afgebroken. Niet verspild of weggegooid maar wel gerecycleerd en als brandhout gebruikt voor wie wilt.

 

Freddy