[REPO] Stijn Wastyn, stille motor van het Enter Festival.

24 mrt

Vorige zaterdag maak ik kennis met Stijn. Hij wandelt rustig en geruisloos ons reporterslokaal binnen. “En alles onder controle?”, mijn clichévraag. “Jaja. Alles ok.” “Een man van weinig woorden” schiet het door m’n hoofd. Weinig woord, eens te meer daad, kan ik de komende dagen meemaken. Meer dan een half jaar is Stijn in de weer om van deze tweede editie van het Enterfestival een succes te maken. Terwijl u tentoonstellingen, theater, film en performances kunt bezoeken, draaien vrijwillige medewerk(st)ers uren en uren, onder gedecideerde coördinatie van Stijn, om alles in goede banen te leiden. We zijn verwend, festivalgewenning, … alles “draait” en we vinden het vanzelfsprekend.

Voorstellingen: 50

Locaties: 7

Publiek: 1154 in voorverkoop – 1650 ter plekke (cijfers zaterdag 24/3 – 12u) en nog zo’n 300 mensen op de activiteiten in de publieke ruimten.

Kostprijs Enterfestival: 207.000 euro (naast de investeringen van de organiserende organisaties)

De zon was gratis !

Aantal medewerk(st)ers: 70 (vrijwill(st)ers) per dag

De medewerk(st)ers hebben 4147 drankbonnen verslonden…

Er zijn meer dan 4000 maaltijden gemaakt en geserveerd !

Stijn heeft genoten van het optreden van de Ledebirds, Gedroomde Stad en vindt “Zeven Vrouwen, Zeven Kamers” het knapste van het Enter Festival !

Hij droomt stilletjes van een nieuw festival in 2014, in een andere stad. Maar eerst nu een weekje uitrusten en genieten van het succes van dit Enter Festival !

Gelijk heeft-ie.

Luister naar het uitgebreide interview met nog meer concrete cijfers en gegevens: www.enterfestival.be

 

Tjhoi