ENTER steunt

WEEK VAN DE AMATEURKUNSTEN
24 APRIL – 3 MEI 2015

WAK2015 affiche
Jaarlijks opent de Week van de Amateurkunsten/ WAK met een groots openingsfeest. Dit jaar gaat het feest door op  zaterdag 25 april (tussen 14u en 17u) in Park Spoor Noord.

De WAK en het Liefhebber Kunstenfestival plaatsen amateurkunstenaars extra in de kijker. Van 24 april tot en met 3 mei kleurt het festival gans Vlaanderen en Brussel met theater, muziek, dans, zang, circus en beeldende kunst.  Al deze evenementen hebben één ding gemeen: héél veel goesting. Het thema van de Week van de Amateurkunsten 2015 is ’de kleine artiest’. Over kinderen en kunst, over creatieve jongeren, over de kleine man in de straat, over kleine kunst, over de invloed van jong op oud en omgekeerd, over stimulerende plekken, over experimenteren, proberen en proeven, over durven, over (her)ontdekken en doen!  Meer info via www.wak.be  en www.fameus.be/festival

RETHINKING BODIES
20 – 25 APRIL 2015

Rethinking bodies
Van 20 tot 25 april 2015 organiseert de opleiding dans van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen een intensive study program rond Inclusie-dans.
De week kadert binnen een Erasmus+ project, dat werd opgezet door partnerinstellingen in het hoger dansonderwijs: Fontys (Tilburg), Duncan Centre Conservatory (Praag) en Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool).
Met dit project willen ze de visie op het lichaam in hedendaagse dans herdefiniëren en danseducatie afstemmen op vernieuwde inzichten.
Het intensive study program ‘rethinking bodies’ omvat workshops, debatten, lezingen en voorstellingen en sluit aan bij de inhoud en programmatie van het ENTER festival.

Ook jij bent van harte welkom!
Doorheen de week en op vrijdag zijn lezingen, debatten en rondetafelgesprekken toegankelijk voor een ruimer publiek. Het gegeven Inclusie-dans wordt opengetrokken naar de socio-culturele en – artistieke sector, het hoger (dans)onderwijs en de gezondheidszorg. Deelnemers worden uitgenodigd hun opvattingen rond Inclusie(dans) te delen en vanuit hun achtergrond en expertise antwoorden te formuleren op een aantal prangende vragen rond de danser van de toekomst. Wens je deel te nemen aan ‘rethinking bodies’ of wil je op de hoogte gehouden worden van hun toekomstige activiteiten? Registreer je dan via de link op onze website of volg onze facebookpagina!