Over ENTER

In een stad als Antwerpen, waar mensen dezelfde ruimte delen, maar niet hetzelfde verleden, dezelfde taal en cultuur, is het belangrijk een collectief verhaal te vinden…

ENTER is een sociaal-artistiek festival en wil je een brede inkijk geven in de sociaal-artistieke praktijk in Vlaanderen. Meer dan 40 activiteiten staan klaar om door jou ontdekt te worden, gespreid over zes dagen en verschillende Antwerpse wijken. ENTER toont je zowel bestaand als nieuw werk, speciaal voor dit festival gemaakt door de krachten binnen verschillende wijken te bundelen!

ENTER trekt naar het district Deurne (zaterdag 18 april) , verovert het Kiel en Wilrijk (zondag 19 april), palmt 2 dagen lang het stadscentrum in (donderdag en vrijdag 23 en 24 april), doorkruist Antwerpen-Noord en Borgerhout (zaterdag 25 april), strijkt neer in Merksem en Ekeren en plant zijn vlag tot slot in hartje Luchtbal (zondag 26 april).

Een stevig artistiek team houdt het roer vast: theatermaakster Arlette Van Overvelt, muzikant Bert Bernaerts, schrijfster Rachida Lamrabet, beeldend kunstenaar Frederik Vergaert en choreografe Nienke Reehorst.

ENTER festival Antwerpen 2015 is een initiatief van Tutti Fratelli, kunstZ, Madam Fortuna, Dēmos en de Antwerpse cultuurcentra, met steun van stad Antwerpen, Provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid. Het ENTER festival werkt samen met volgende partners: cc Deurne, oc Nova, cc De Kern, Toneelhuis, Arenbergschouwburg, cc Berchem, De Roma, Oude Badhuis, Rataplan, cc Luchtbal, cc Merksem, cc Ekeren, Urban Woorden, Mama’s Open Mic, StampMedia en Studio Kuurjeus.

De vorige edities van het ENTER festival vonden plaats in Brugge (november 2010) en Gent (maart 2012). ENTER Brugge werd gerealiseerd door Dēmos en de sociaal-artistieke organisatie kleinVerhaal, met steun van de stad Brugge en BruggePlus. ENTER Gent werd gerealiseerd door Dēmos, de sociaal-artistieke organisaties bij’De Vieze Gasten, Victoria Deluxe en Platform-K, met steun van de stad Gent.