(c) Cara Baplue

QUOTES Openingsfeest ENTER

Reporter Wolf Hance vroeg een aantal aanwezigen tijdens de opening naar wat er op hun verlanglijstje staat tijdens het ENTER festival.
Foto’s van Cara Baplue, Milou Verstappen en Camille Rumping.

(c) Cara Baplue

(c) Cara Baplue

Wim Vervoort (toeschouwer):
“Ik kijk niet specifiek uit naar één enkele voorstelling. Het hele ENTER festival gaat uit van mensen die iets brengen vanuit hun passie. Dat is net de kracht van het hele evenement en dat moet gestimuleerd worden. Wie ben ik dan om tussen die passies te kiezen? Ik kijk dus overal naar uit (lacht).”

Eline Van Hoye

(c) Milou Verstappen


Eline Van Hoye (Coördinator kunstZ)
:

“Ik kijk erg uit naar het Slamproject omdat het gewoonweg een prachtig spektakel belooft te worden. En verder denk ik dat de mensen op zondag 19/04 zeker naar CC de Kern moeten gaan. Daar speelt de voorstelling “De Bank”. Een ontzettend mooie voorstelling met weinig tekst maar fantastische beelden. Het is gemaakt door Theater Stap, een theaterhuis waar werken met mentaal gehandicapten centraal staat. Het stuk dat ze nu brengen gaat over een man die op een bank in het stadspark woont en voortdurend mensen ziet voorbijkomen. Hij beleeft op zijn bank allerlei verhalen. Een echte aanrader!“

Marleen Platteau

(c) Camille Rumping

Marleen Platteau (kabinetmedewerkster van minister van Cultuur Sven Gatz)“Ik vond het belangrijk om hier te zijn. Ik zit in het bestuur van Theater Tartaar, een sociaal-artistieke werking die theater maakt met mensen met een handicap. Zo heb ik het werk van het ENTER Festival leren kennen. Op het kabinet houd ik me ook bezig met de strijd tegen armoede en met participatie van maatschappelijk kwetsbare groepen. Ik ga zeker nog naar enkele voorstellingen op het ENTER festival kijken, vooral die van kunstZ, Tutti Fratelli en de Unie der Zorgelozen interesseren mij.”

Bert Droushoudt

(c) Cara Baplue

Bert Droushoudt (bassist De Karavaan) speelde tijdens de opening een stukje muziek met twee andere muzikanten van De Karavaan. Volgende zaterdag spelen ze met meer dan 50 andere muzikanten in De Roma in Borgerhout: “Ik hoop vooral een goed concert te kunnen spelen. We zijn met een mix van Roma en niet-Roma muzikanten. Ik ga waarschijnlijk nog wel enkele voorstellingen op het ENTER festival bijwonen, maar ik weet nog niet welke. Ik moet het programma nog eens bekijken.”

(c) Camille Rumpings

(c) Camille Rumping

Helmut Lotti (zanger en grote fan van sociaal-artistiek werk):
“Slam ‘t Stad lijkt mij het aantrekkelijkste project. Beat Poetry is iets speciaals. Jammer genoeg kan ik er door de drukte van mijn eigen opnames niet bij zijn, ik moet zelfs na mijn speech al direct gaan lopen.”